Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landsbygden i fokus

/

Landsbygden och dess utveckling stod i centrum när Norrbo sockenförening bjöd in kommunens politiker till debatt i Folkets hus.
– Det var en givande dag, säger Lena Bergils, ordförande i sockenföreningen.

Annons

Under parollen "Nu händer det, nu vänder det – vilken sorts by vill du bo i?" bjöd Norrbos sockenförening under lördagen på ett seminarium om strategi för fortsatt landsbygdsutveckling.

Under dagen diskuterades flertalet ämnen knutna till temat landsbygdsutveckling. Till exempel hur en attraktiv bostadsmiljö kan skapas, hur Norrbo skolas nedläggning påverkar bygden, samt kommunens inställning till glesbygden i stort.

– Många upplever det som att kommunen kan göra mer. Ljusdal togs som ett gott exempel där de verkar arbeta mer aktivt för landsorten, berättar Lena Bergils.

Mycket av diskussionerna hörde ihop med oron över den kommande nedläggningen av skolan i Norrbo. Men även allmänna utvecklings- och boendefrågor kom på tal.

– Det visar på ett generellt problem för landsbygden. Nu är däremot inte Norrbo speciellt hårt drabbade. Det finns gott om invånare som trivs och är engagerade, säger kommunens planeringschef Bengt Gill.

Han anser att staden är lika mycket beroende av landsbygden, som landsbygden är av staden och därför är en viktig prioritering.

– Vi ser en positiv utveckling vid samhällen som inte har allt för lång restid in till centrala delar av kommunen, säger han.

Mer läsning

Annons