Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landsbygden är inget land i fjärran

Ibland pratar människor om landsbygden som om den vore något fjärran och avlägset från övriga samhället.

En turistattraktion som bara duger när korna släpps ut på grönbete, och vi är kända för att ha den där teleoperatören Ingen Täckning, som ingen gillar, och som huserar på olika håll på landsbygden.

Folk är ofta nöjda så länge de har sina mobiltelefoner som de kan ringa från, gå ner till butiken på andra sidan kvarteret och handla hem mjölken, frukostbrödet, kycklingen till middagen, och kanske unna sig lite fint kött till helgen då ni ska grilla.

Landsbygden är aldrig närmare dig än när du sätter dig i träsoffan på altanen, och njuter av ditt fina grillkött och potatissalladen från svenska gårdar. Landsbygden, och alla våra gårdar, är grundstenen i vårt samhälle, då råvaror vi producerar hamnar på din grill och middagsbordet.

Elen du laddat mobilen med kommer från våra vindkraftverk och stolen du sitter på är gjort av fint svenskt virke. När du köper vårt kött, mjölk, virke, el och vete hjälper du oss att anställa fler människor, och kanske kan vi få en teleoperatör med täckning som den ni har i staden där ni kan ringa familjen. Visst hade det varit trevligt.

Städerna behöver en hållbar landsbygd som kan fortsätta producera svenska råvaror med hög kvalité. Sverige är ett riktigt matland, låt oss fortsätta vara det med din hjälp. För visst smakar de svenska jordgubbarna lite bättre på midsommar?

Caroline Schmidt

kommunstyrelens ordförande i Hudiksvall (C)

Ann-Helen Persson

oppositionsråd Centerpartiet Gävle

Magnus Svensson

distriktsordförande centerpartiet i Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel