Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lånar man något ska man lämna tillbaka det

Apropå Lars Schöns inlägg (3/2).

Annons

I slutet av 1970-talet lånade jag med flera ut två semesterdagar, för reformer, till dåvarande styrande. Dagarna skulle återbetalas när landet Sverige fick god ekonomi. Vi har haft borgerliga regeringar och socialdemokratiska regeringar som sagt sig ha ekonomin i balans.

Trots det har vi som lånade ut de två semesterdagarna inte fått dem tillbaka. 1976 hade jag 27 dagars semester, i december 2013 hade jag 25 dagar.

Så i 35 år har Sveriges finanser varit usla, oberoende av regering. Eller så är Sveriges politiker parasiter som lever på andras bekostnad. Partifärg har ingen betydelse.

Jag har fått lära mig att lånar man något ska det återlämnas å det snaraste. Jag har nu gått i pension, utan kompensation för semesterdagarna´, vilket betyder att Sveriges regeringar, borgerliga eller socialistiska, är tjuvaktiga.

Sven-Erik Gustavsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel