Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låna en balklänning - Maria startade en Facebookgrupp inför studentbalen

Maria Flöjt tycker att alla ska ha rätt att få känna sig fin på sin baldag, oavsett ekonomiska förutsättningar. Hon startade en Facebookgrupp och nu är det många Hudikbor som vill låna ut sina klänningar till studenter.

Facebookgruppen fick över 600 medlemmar på bara ett par dagar. I gruppen kan man lägga ut bilder och information om man vill låna ut en klänning till studentbalen.

– Jag vet själv att man använder klänningen en gång och sen hänger den i garderoben. Det har blivit större kostnader med studentbalen, man ska köpa en ny kläning, fixa hår, smink och naglarna. Jag upplever att det är en helt annan press än när jag tog studenten, säger Maria Flöjt.

Se också: Här är bilderna från Bromangymnasiets bal 2015.

Vad hoppas du kunna göra med den här Facebookgruppen?

-Jag vill nå tjejer som kanske inte tänkt gå på balen för att de inte har råd. Nu hoppas jag att de vågar ta kontakt med de som lånar ut klänningar och tar den här chansen. Tjejerna ska kunna ha en rolig student och fin bal utan att behöva tänka på vad det kostar, säger Maria Flöjt.

Se också: Häng med i Hudiksvalls studenttåg

Hur har responsen varit?

– Det är ett jättestort intresse för att låna ut sin klänning. Det är fint att se att så många i lilla Hudiksvall vill vara med och hjälpa till. Det är kanske också ett tecken på att det var många som tyckte att studenten blev onödigt dyr och att de minns pressen, säger Maria Flöjt som hoppas att någon även vill starta en grupp där killar kan låna kläder till balen.

– Kostymer växer man snabbt ur så jag ser gärna en sådan här sida för killar också, säger hon.

Se också: Ta en nostalgitripp bland studenter i det här bildspelet.