Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lämnar SD och blir politisk vilde

För bara någon vecka sedan blev det klart att Christel Andersson skulle få en ordinarie plats i kommunfullmäktige. Nu hoppar hon av.

– Partiet är splittrat och jag har blivit så illa behandlad, säger hon.

Christel Anderssons avhopp blir det tredje efter Sverigedemokraternas val.

Men hon tänker sitta kvar som politisk vilde, och driva sina hjärtefrågor som är äldrevården, asylfrågan och invandringspolitiken.

Det är partiets nomineringsarbete till nämnder och styrelser som är den största orsaken till avhoppet.

– Jag har hela tiden sagt att jag vill sitta i socialnämnden, men det går inte för sig, säger hon.

Enligt Christel Andersson är det paret Kenneth och Christina Thuring med stöd från Börje Strömberg som har uttryckt önskemål om att besätta de viktigaste posterna, och att det är den gruppen som har fått stöd från distriktsordförande Roger Hedlund.

– De har försökt att utmanövrera Anita Nordkvist och Kenneth vill ha hennes plats i kommunstyrelsen, trots att hon fick 223 röster i personvalet. Han fick bara fem, säger hon.

Anita Nordkvist vill varken dementera eller bekräfta uppgifterna. Men hon medger att det finns en spricka i partiet och att situationen är besvärlig.

– Jag antar att väljarna förväntar sig det. Och vi i gruppen måste kunna ge och ta och vara delaktiga i besluten. Riktigt där är vi inte nu, säger Anita Nordkvist.

Hon förstår Christel Anderssons avhopp.

– Hon tycker att hon blev illa behandlad, säger Anita Nordlvist.

Kenneth Thuring anser att avhoppet skadar partiet, eftersom Sverigedemokraterna förlorar en plats i kommunfullmäktige.