Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lämnar nytt bud på Nytorp

Turerna kring Nytorp blir ännu fler. Nu lägger företagaren Karin Ånöstam och ridläraren Sigrid Bergåkra ett bud på 10,4 miljoner kronor för lantbruksegendomen.

Det handlar om fem miljoner kronor mer än deras tidigare anbud.
- Vi har fått rådet från en advokat att göra det, säger Karin Ånöstam.

Trots att anbudstiden gick ut den 16 december förra året så har alltså ny handling lämnats till kommunen.

I den erbjuder sig Karin Ånöstam och Sigrid Bergåkra att betala 8 miljoner kronor för fastigheten vid Nytorp, plus 2,4 miljoner för djur, maskiner, mjölkkvot och så kallade stödrätter.

Det nya budet motsvarar, enligt Karin Ånöstam, samma ekonomiska åtagande som det redogjordes för vid en informationsträff den 11 januari.

- Från vår sida klargjordes det att vi var villiga att ta över driftskostnader på fem miljoner kronor under de två år som kommunen måste ha kvar verksamhet för nuvarande elever vid naturbruksgymnasiet. Det kompletterade vårt bud på 5,4 miljoner, varför värdet även då var 10,4 miljoner.

Skillnaden med det nya budet är att det betalas mer för fastigheten, medan kommunen får stå för alla driftskostnader för skolbyggnader, drift av skoljordbruket och övrig skötsel vid anläggningen under två år.

- Att vi gör så här beror på de otydliga anbudsvillkoren i samband med försäljningen. Förutsättningarna var inte klarlagda, hävdar Karin Ånöstam.