Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lämnade cykeln i Ryssland för äventyr i Kanada – men nu är Ann tillbaka i sadeln

Efter en avstickare till Kanada är Ann Johansson åter uppe i cykelsadeln och trampar fram genom Ryssland. Men det är fortfarande långt kvar till slutmålet – Nya Zeeland.

I mars påbörjade Ann Johansson sin cykelfärd mot andra sidan jorden. Hon har hittills cyklat genom Sverige, Finland och en del av Ryssland, men när hon kom till Sant Petersburg lät hon cykeln stå i några veckor.

Se även: Anns egna fantastiska bilder från förra resan

– Det var en vän till mig som befann sig i Kanada och när han bjöd över mig kunde jag inte tacka nej. Hade du frågat mig för två månader sedan om jag kunde tänka mig att ställa cykeln i Ryssland och flyga till Kanada hade jag bara skrattat, säger hon.

Alla timmar på cykel har gett tid till att tänka och Ann är ute efter äventyr.

– En sak har jag lärt mig sen min senaste långfärdscykling. Man ska inte säga nej till äventyr när tillfälle ges, säger hon.

I Kanada har Ann lärs sig grunderna i bergsklättring samt vandrat och sprungit i Klippiga bergen.

– Kanada är ett helt fantastiskt land och jag kommer definitivt att återvända en dag, säger hon.

Läs mer: Cyklade 800 mil och skadade sig – snart trampar hon i väg igen

Nu är Ann tillbaka på cykeln. Packningen är lättare efter att hon skickat hem vinterutrustningen, och även om hon är tre veckor bakom planerat tidsschema känns allt bra.

– Om man skyndar en resa som denna så är man fel ute, säger hon.

Läs också: Ann har nått Finland på sin cykelresa mot andra sidan jorden

Se även: Nu fortsätter Anns drömresa runt jorden – repris på livesändningen