Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läkarstorm efter att kollega blivit uthängd

Hudikläkare från flera avdelningar sluter upp bakom sin uthängda kollega och skriver ett skarpt formulerat brev till politikerna.

89 läkare vid Hudiksvalls sjukhus protesterar mot situationen i landstinget, efter att deras kollega pekats ut som aggressiv och hans psykiska hälsa ifrågasatts.

- Det är ett arbetsklimat som inte känns sunt, säger Margareta Sidenvall, överläkare på kvinnokliniken, som tillsammans med en läkare på anestesi- (narkos) och en på medicinkliniken skrivit det skarpa brevet till landstingsstyrelsen.

I brevet anser de att det är långt mellan verksamhetscheferna och personalen på golvet. I bland kan det gå månader innan de träffar cheferna och det är omöjligt att föra en vettig dialog.

Nu vill läkarna att politikerna bland annat ska se över vad som gäller när chefer och höga tjänstemän bemöter sina medarbetare.

Läs hela skrivelsen här.