Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läkarna flyr en toppstyrd sjukvård

Toppstyrt. Alla chefsbyten ger en rädd organisation. Det blir repressalier om du inte tycker som ledningen. Passar det inte kan du säga upp dig. Minsta lilla beslut ska fattas högst upp och försvinner ofta någonstans på vägen. Vården betraktas som en industri. Klimatet i landstinget är som i romanen "Flugornas herre".

Annons

200 läkare som sagt upp sig, gått i pension eller tagit tjänstledigt har fått svara på frågan varför i en enkät. Vissa av dem har skrivit långa uppsatser och omdömena ovan är onekligen talande: så kan en auktoritär och hierarkisk organisation radera allt vad arbetsglädje heter. Och då spelar det faktiskt ingen roll hur många hundra tusen du erbjuds i bonus.

Går du till jobbet med tunga steg och känner att du inte styr över din arbetsvardag utan besluten fattas över ditt huvud, dessutom ofta dåligt verklighetsförankrade, söker du dig självklart till en bättre arbetsplats. Om din kompetens är eftertraktad.

Och när det gäller läkarkåren kan vi verkligen prata om arbetstagarens marknad – det finns inte ett landsting i Sverige som inte har läkarbrist. Det är inte ovanligt att de som slutar blir hyrläkare i stället.

Men situationen i Landstinget Gävleborg är exceptionell. 200 miljoner kostar hyrläkarna per år. Specialister saknas inom varje område och landstingsdirektören ägnar sig åt ett slags överbudspolitik med sig själv där han hela tiden höjer bonusen för att få dem att skriva kontrakt för två-tre år.

Nu är bonussumman uppe i en halv miljon vilket än så länge inte fått specialistläkarna att vallfärda till länet. Dessutom ligger redan landstinget i topp i löneligan för läkare i landet, vilket ytterligare förstärker bilden av att det inte är några tunna lönekuvert som satt läkarna på flykt.

Samverkan Gävleborg, det vill säga oppositionen i landstinget, är inne på rätt spår. Och nu har de fått sitt svar. Och som oppositionsrådet Carina Östansjö, FP, påpekade vid onsdagens presskonferens: Om inte ordinarieläkare stannar, hur ska vi då få hit AT-läkare när vi inte kan erbjuda handledare? Det blir en ond cirkel.

Personalpolitiken måste bli bättre, mindre enheter inom landstinget som är självstyrande, bättre möjligheter för läkare att avancera och bedriva forskning, mer flexibilitet och möjlighet till kombinerade tjänster. Kanske jobba både kliniskt och vara chef, kanske jobba åt annan arbetsgivare. Större utvecklingsmöjligheter. Utnyttja närheten till Uppsala universitet och Akademiska sjukhuset. Bedriva kliniska studier åt läkemedelsbranschen.

Oppositionsråd Patrik Stenvard, M, saknar inte förslag på vad som skulle kunna förbättra arbetsmiljön. Gott så.

Men om grundproblemet är det toppstyrda landstinget, bör inte oppositionen börja där? Det håller Stenvard med om.

För stordriftstänkandet med gigantiska divisioner har inte gett någon kostnadseffektivitet som det kan göra i industriella sammanhang.

Sedan pratar vi faktiskt om sjukvård och inte biltillverkning.

– Landstingsledningen är majoritetens förlängda arm, säger Stenvard. Och han lovar att ledarskapet ska göras till en politisk fråga igen.

Naturligtvis. Länets invånare betalar många miljoner i skatt varje år och förväntar sig en väl fungerande sjukvård för pengarna. Dessutom röstar alla vart fjärde år på de politiker som ska styra landstinget och se till att pengarna används på bästa sätt.

De politiker som hamnar utanför majoriteten måste använda alla medel för att kolla att de sköter sitt jobb. Annars riskerar vi ett tjänstemannastyre.

Eller har vi det redan?

Mer läsning

Annons