Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lajban-argument!

Lars Laban påstår i en replik på min insändare angående förbifart Stockholm att det vore ”i miljöhänseende en katastrof att inte bygga” denna kolossal-motorväg som redan är uppe i 28 miljarder!

Lars Laban (19/9) påstår i en replik på min insändare angående förbifart Stockholm att det vore ”i miljöhänseende en katastrof att inte bygga” denna kolossal-motorväg som redan är uppe i 28 miljarder (enligt sista kalkylen)!

Enligt Naturvårdsverket så kommer detta bygge att bidra till ökade utsläpp av koldioxid. Naturvårdsverket anser heller inte att Vägverket kunnat visa hur miljökvalitetsnormerna för utomhusluft ska kunna klaras. Dessutom hävdar Naturvårdsverket att bygget inte är förenligt med miljöbalkens bestämmelser.

Denna fruktansvärt hårda kritik från en av de tyngsta remissinstanserna bekymrar inte ”Lars Laban” han trampar på i sina moderata ullstrumpor…

Att jag inte skulle veta var pengarna kommer ifrån är naturligtvis gripet ur luften. Självklart är det via skatter som pengar kommer in men jag anser att våra skattepengar skulle användas betydligt bättre om de satsades på ett dubbelspår mellan Stockholm och Umeå!

Detta dubbelspår skulle generera många arbetstillfällen i hela riket, dessutom i en tid när vi verkligen behöver skapa arbetstillfällen. Hela Sverige skulle få betydligt bättre utdelning i form av tillväxt om pengarna prioriterades om.

Vänsterpartiet säger inte nej, Laban, vi säger ja till arbete, tillväxt, stora miljöförbättringar och snabba bekväma resmöjligheter från norr till söder.

Att jag ”sitter i landstinget” innebär inte att jag har ansvaret för vad som sker där, Vänsterpartiet befinner sig i en Vänsteropposition liksom de högra partierna befinner sig i en högeropposition. Att påstå att det skulle ha något att göra med borgaralliansens tokprojekt i Stockholm gör att Lars Labans argument framstår som Lars Lajban-argument.

Så det är svårt att hålla till höger när en vänstersväng är det enda raka!

Alf Norberg (V)

oppositionsråd landstinget Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel