Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lågt energipris viktigt för företagandet

Återigen tjatas det om vindkraften och dess utbyggnad runt om i bygderna, trots att det varje vecka presenteras vindkraftsparker med olönsamma siffror.

Detta beroende på i första hand att kWh-priset till elkonsumenterna är lågt, vilket gör att investeringskostnaden för vindkraftverket inte kan betalas.

Med andra ord: Är ni vindkraftsanhängare villiga att höja konsumentpriset för att vindkraftsverken ska bli lönsamma? Var då även beredda på att fler industrier flyttar från Sverige. Som jag ser det har ni endast åstadkommit kostnader och åter kostnader.

Koncentrera er i första hand på hur Sverige ska göras attraktivare för investerare i tillverkningsindustrier som skapar jobb och åter jobb. Det verkar som om allt annat går före. Resultatet av er så kallade framgång skapar arbetslöshet, företagsflykt och flum.

Dessutom, när det gäller Sveriges elförsörjning, råder det inte någon brist. Tror ni att Trima i Bergsjö, Hiab i Hudik, Ericsson i Hudiksvall, med flera, skulle ha flyttat sina verksamheter om ett lågt energipris tillsammans med lägre företagsskatt hade varit lika pådrivande som er jakt på vindkraft? Knappast!

Vill vi att Sveriges arbetsplatser inom den privata sektorn ska öka gäller det att hålla bland annat energipriset på en så låg nivå som möjligt. Bevisligen går inte det med vindenergi av den konstruktion som ni nu vill ska byggas överallt. Vad det gäller "vallar och dess djurhållning" är det också flum i sammanhanget, men som vanligt lyssnar man på sådant och glömmer det allvarliga, nämligen vart industrin tar vägen.

OAG

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel