Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läget efter olyckan var kaotiskt

Peab är entreprenör för bygget i Solna där en 27-årig man från Ljusdals kommun avled i en arbetsplatsolycka. Både 27-åringen, 49-åringen och 19-åringen var anställda av en underleverantör till Peab.

Under fredagsmorgonen hade Peab ett informationsmöte med personalen på plats i Solna och en krisorganisation finns för att ta hand om medarbetare som behöver stöd.

Just efter olyckan var läget kaotiskt innan man visste hur många som hamnat under de tunga rasmassorna. Första larmuppgiften gjorde gällande att ett helt hus kunde ha rasat. Ett 40-tal brandmän kallades ut till platsen. Men ganska snart kunde man konstatera att det var två personer som klämts fast under betongmassorna. En av byggnadsarbetarna som blev vittne till det hela chockades svårt. Samtliga dessa tre är hemmahörande i Ljusdals kommun.

Polisen har inlett en förundersökning för att ta reda på vad som orsakade olyckan. Diana Sundin, presstalesman på Västerortspolisen, berättar att de håller på att förhöra flera personer. Under fredagen skulle man försöka förhöra den skadade medarbetaren som ligger på sjukhuset i Solna och även den 19-årige mannen som blev chockskadad.

Håkan Angeldahl som är bygginspektör på arbetsmiljöverket fanns på plats i Solna under torsdagen, berättar för tidningen Byggvärlden:

- Det går inte att säga så mycket i nuläget. Just nu pågår krisarbetet och vi ska återkomma på fredag nästa vecka.