Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lägenheter byggs i Iggesund

Tre nya hus, med tillsammans 16 lägenheter och ett gruppboende för sex personer, ska byggas på Centralgatan i Iggesund. Bostäderna ska vara inflyttningsklara om ungefär ett år.

– Det är första gången på 20 år, som vi drar igång nyproduktion. Då byggde vi kvarteret Stallet i Hudiksvall, och det känns som en evighet sedan, säger Jörgen Bengtson, styrelseordförande i kommunala bostadsbolaget Hudiksvallsbostäder AB.

De tre nya husen ska byggas på Centralgatan i Iggesund, på tre tidigare bebyggda tomter nära servicehuset Tryggebo. Närmast Tryggebo ska två huskroppar byggas, två tvåningshus med åtta två- och trerumslägenheter i vardera huset.

– Det kommer att bli väldigt bra standard. Det blir hiss, och det blir balkong eller uteplats till alla lägenheter, och uppställningsplats för barnvagnar eller rullatorer. Det blir lågenergihus, som förbrukar högst 60 kilowattimmar per kvadratmeter och år, säger Jörgen Bengtson.

På den tredje tomten ska ett gruppboende uppföras, med sex bostäder för personer med särskilda behov.

Produktionskostnaden beräknas bli runt 9 miljoner kronor för vart och ett av de två husen med vanliga lägenheter, och lika mycket för det hus som ger sex platser för gruppboende. Hyran för de nya lägenheterna kommer att landa på runt 7 000 kronor per månad, för en trerumslägenhet på 73 kvadratmeter, och runt 6 000 kronor för en 61 kvadratmeter stor tvåa.