Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lacken miljoninvesterar

Ljusdals lackservice har flyttat till nya lokaler i Norrkämsta och har investerat 2,5 miljoner kronor. Ett nytt arbetstillfälle hittills och det kan bli ytterligare något.

Det är sex år sedan Stefan Hedkvist i Ljusdal startade Ljusdals lackservice. Det var en start från noll och skedde i lokaler i Sjulhamre.

Då företaget under sitt sjunde verksamhetsår flyttar till nya lokaler i Norrkämsta så blir det med en annan inriktning.

– Tidigare var inriktningen mot lastbilar, maskiner och industri. Nu satsar vi på personbilar och på inredning som skåpluckor och annat, berättar ägaren Stefan Hedkvist.

Det är ett och ett halvt år sedan Ljusdals lackservice började med lackering av inredning och skåpluckor. Den delen växer hela tiden och ser ut att fortsätta växa.

Företaget har gjort stora investeringar i samband med flytten. Den enskilt största är lackboxen, som bara den kostar runt miljonen. Den ser inte så märkvärdig ut för en lekman men är något av en Rolls Royce i branschen. Totalt kommer investeringen att landa runt 2,5 miljoner kronor.

Omstruktureringen har hittills gett ett nytt arbetstillfälle.

– Som det ser ut just nu kommer det att behövas ytterligare en, säger Stefan Hedkvist om den närmaste framtiden.