Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kyrkorådet ser över Signalens verksamhet

Kyrkorådet i Ljusdal har inlett en utredning om verksamheten på Signalen. Vid en första översikt upptäcktes brister i säkerheten vid lokalens gym som omedelbart stängdes. Personalen är dock kritisk till att de inte informerats.
– De borde ha informerat oss, det är svagt, säger Sören Larsson, som arbetar ideellt på lokalen.

Annons

Enligt Monica Robin Svensson, ordförande i Ljusdal-Ramsjö församlings kyrkoråd, är det säkerhetsrisker som ligger bakom beslutet att stänga gymmet. Hon menar att trappan till källarlokalen där gymmet är beläget är "fullständigt livsfarlig". Dessutom saknas instruktioner för träningsredskapen.

– Gymmet är egentligen till för personalen men vi har förstått att det är en del andra personer som tränar där också. Vi måste se över säkerheten för att andra ska kunna använda sig av utrustningen, säger Monica Robin Svensson.

Enligt Sören Larsson var personalen ovetande om beslutet, som togs förra onsdagen. Både Sören Larsson och kyrkorådsledamoten Leif Hansen (SRD) ifrågasätter beslutet och är kritiska till den bristande kommunikationen mellan rådet och Signalens ideella personal.

– Jag tycker det är obegripligt. Det verkar helt ointressant med de som offrar tid att arbeta ideellt, säger Leif Hansen (SRD).

Monica Robin Svensson håller med om att personalen borde ha informerats men menar att översikten och åtgärderna är nödvändiga.

– Det är en viktig verksamhet som bedrivs på Signalen och det är bra lokaler, men vi måste se över hur flitigt de används, säger Monica Robin Svensson.