Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kyrkoherden köper prästgård privat

Prästgården i Gnarp blir åter prästbostad.
Kyrkan säljer fastigheten till pastoratets kyrkoherde Sofia Aspling och hennes man Robert Aspling.

Annons

Att sälja ut prästgården på den privata marknaden har varit ett inriktningsbeslut sedan länge. Eftersom pastorsexpeditionen har upphört och centraliserats till Harmånger används byggnaden endast sporadiskt.

Makarna Aspling anmälde i våras sitt intresse till samfällighetens kyrkonämnd att förvärva objektet. På sammanträdet före semestern diskuterades de juridiska aspekterna. Kyrkonämnden var positiv men lyfte ärendet upp till kyrkofullmäktige.

– Fullmäktige måste ta ställning eftersom det inte sker någon upphandling. Beslutet blev ja och affären genomförs efter värdering och upprättande av energideklaration, förklarar Anders Broberg, Gnarps kyrkoråds talesman i nämnden.

Ärendet ska enligt beslut handläggas av Stig Hogerbrandt, tidigare ledamot i kyrkonämnd som kvarstår som rådgivare i fastighetsutskottet.