Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kyrkogården i Hanebo byggs ut

Kyrkogården i Hanebo byggs ut. Arbetena pågår som bäst och om tidsplanen håller är allt klart i november.

- Det innebär att gravplatserna kommer att räcka i omkring 30 år framåt, säger Lars-Åke Holmqvist, fastighets- och kyrkogårdschef i Bollnäs–Ovanåkers kyrkliga samfällighet.

Annons

Den nya delen av kyrkogården anläggs strax bakom församlingshemmet i riktning mot Kyrkbytjärnen. Trots att entreprenadmaskinerna nu tillfälligt tagit över så är känns landskapsbilden lugn och harmonisk.

Det nya området hamnar också i direkt anslutning till minneslunden.

För utformningen står arkitekten Lisa Staffan.

- Det handlar om en utbyggnad för cirka två miljoner kronor. Till det ska också läggas förbättringar på den södra delen av den äldre kyrkogården, säger Lars-Åke Holmqvist.

På den nya delen har 3 000 kubikmeter schaktats bort. I stället har det tillkommit lika mycket ny fyllning, vilket också ska kompletteras med 1 500 kubikmeter matjord.

Innan allt är klart ska 31 uppvuxna träd planteras, liksom 1 876 häckplantor och 1 250 perenna växter och lökar. Träden blir skogslönn, björk och högstammad hagtorn.