Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kyrkan i tiden höll valupptakt

Den 20 september är det val till kyrkofullmäktige. Nomineringsgruppen Kyrkan i tiden, kit, i Järvsö, höll på tisdag kväll valupptakt i S:t Persgården.

Kit har flest mandat i kyrkofullmäktige den här perioden, elva av totalt 39 platser, och har ordförandeposterna i både kyrkofullmäktige och kyrkoråd.

– Självklart siktar vi på att få minst lika många mandat i det kommande valet, sa Torbjörn Meisingseth, som tar över ordförandeskapet i kit från Marianne Andersson.

Gruppen lanserar ett nytt förstanamn i det här valet och några nya namn har tillkommit. Nytt toppnamn är Annika Träffe. Yngst på vallistan är 18-åriga Lovisa Mickelsson. Ett annat nytt namn är Göran Josefsson, som nu sitter i kyrkofullmäktige för moderaterna.

Kyrkan i tiden vill förnya kyrkan, ha fler gudstjänster på andra platser än i kyrkan, ha bättre beredskap för att viga utsocknes brudpar i Järvsö kyrka och de vill ordna utbildningsresor till Taizé för konfirmandledarna.