Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kyrkan i tiden höll valupptakt

Den 20 september är det val till kyrkofullmäktige. Nomineringsgruppen Kyrkan i tiden, kit, i Järvsö, höll på tisdag kväll valupptakt i S:t Persgården.

Annons

Kit har flest mandat i kyrkofullmäktige den här perioden, elva av totalt 39 platser, och har ordförandeposterna i både kyrkofullmäktige och kyrkoråd.

– Självklart siktar vi på att få minst lika många mandat i det kommande valet, sa Torbjörn Meisingseth, som tar över ordförandeskapet i kit från Marianne Andersson.

Gruppen lanserar ett nytt förstanamn i det här valet och några nya namn har tillkommit. Nytt toppnamn är Annika Träffe. Yngst på vallistan är 18-åriga Lovisa Mickelsson. Ett annat nytt namn är Göran Josefsson, som nu sitter i kyrkofullmäktige för moderaterna.

Kyrkan i tiden vill förnya kyrkan, ha fler gudstjänster på andra platser än i kyrkan, ha bättre beredskap för att viga utsocknes brudpar i Järvsö kyrka och de vill ordna utbildningsresor till Taizé för konfirmandledarna.