Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kylslaget på Hagmyren

/

Ett riktigt uselt väder med regn, snålblåst och ett minst sagt kyligt väder gjorde att inramningen till Hagmyrens söndagstrav inte var direkt publikdragande. Rent sportsligt var det utan tvekan Robert Berghs Tresor D'Inverne som var den sportsliga behållningen. Valackens sätt att avgöra från dödens, tämligen okörd, var en riktig styrkedemonstration av den kapable fyraåringen.

Annons

Dagens i särklass bästa värmning var Granli Nicolai som kördes av sin tränare Carl-Ivar Larsson. I loppet serverades hästen ett helt perfekt lopp och när han spelade ut speeden kunde han avgöra säkert mitt på upploppet.

I det montélopp som ingick i V5-spelet blev det dalaseger när Ann-Charlotte Arnesson vann med Claes Eskilssons Streetdance Girl.

I ett lopp innan V5-spelet drog igång blev det hemmaseger genom amatören Jan Nordhs Sir Jean. Tomas Pettersson körde till ledningen med den sexårige hingsten och där stannade ekipaget in i mål utan att vara allvarligt hotad.

Tomas Pettersson tog sin andra seger för dagen när han styrde Jan-Olov Perssons Nero till dennes första seger i karriären. Fyraåringen följde med i draget under slutvarvet och sedan enda hotet, Västgårns Eskil, hoppat 75 kvar så blev segern tämligen enkel.

ROGER NYGREN

Mer läsning

Annons