Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kylig SM-träning

På fredag tävlar världshavssimmaren Anna-Carin Nordin i vinter-SM, om en månad försvarar hon sin VM-titel i Rovaniemi. Men i år har det varit klent med träning.

Strax innan jul, då termometern kröp ner under noll, kämpade hon för att hålla sin lilla ishåla i Vadeån öppen. Men, så kom Ivar och Sven och blåste ån ren från is och Anna-Carin Nordin kämpade på så gott det gick.

– Bara någon enstaka gång har jag kunnat doppa mig i Vadeån. Sen kom mer is och snö, men jag har inte kunnat träna alls, j och det finns inga bryggor med stegar, vilket jag måste ha för att kunna ta mig ner och upp. Jag har varit nära att ge upp.

Nu till helgen är det SM, i Skellefteå, och om en månad drygt går VM i finska Rovaniemi.

Och plötsligt öppnade sig en möjlighet. Karl-Rune Lindberg i Sörfjärden hörde om bristen på vinterträning och med minus en grad i luften – och vattnet, såg han till så vintersimmerskan från Jättendal kunde ta en simtur i Gnarpsåns mynning. Med försiktiga steg traskade Anna-Carin genom snön och ner till piren, där Karl-Rune stod med en trästege och väntade.

– Klart det går att ordna! Hon får höra av sig så kan jag nog hjälpa henne om hon vill ner i ån. Och skulle isen lägga sig får vi väl hitta något annat sätt, lovar Karl-Rune.