Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kylan och snön håller i sig ett tag

Vintern är här för att stanna – åtminstone ett tag.

Annons

Mer kyla och mer snö är att vänta den närmaste tiden. Minusgraderna håller i sig i hela länet i veckan. Temperaturen kommer att åtminstone ligga mellan fem och tio minusgrader och nästa vecka väntas ytterligare kyla.

– Det är visserligen inga stora temperaturförändringar, men det är vinterväglag på många ställen, och det får man får anpassa sig till. Snön kan yra och ge dålig sikt, även om det inte väntas några stora mängder, säger Therese Fougman, meteorolog på SMHI.

Utmed Norrlandskusten har det varit problem med lokal snöhalka. Lätta snömängder, mellan fem och tio centimeter, väntas i flera dagar framöver och ostlig vind. Sedan ser det ut som att snöfallet avtar och molntäcket spricker upp.

– Det är fortsatt vinterväder och vintern är här för att stanna ett tag, hur länge återstår att se, säger Therese Fougman.