Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvitton väger tungt

Man läser att Sveriges handlare rasar mot att man måste lämna kvitton till sina kunder.

Tvånget tär hårt på naturen påstår man. Varje dag går det åt 25 ton papper för att skriva ut kvitton. Det går åt 60 000 träd per år till att tillverka dessa kvitton enligt handlarna.

Om jag samlar ihop alla kvitton jag får varje vecka är vikten av dessa så försvinnande liten att de knappt går att väga. Däremot vet jag att vikten på den reklam jag får från samma handlare varje vecka väger i genomsnitt cirka 0,8 kilo vilket motsvarar 42 kilo papper per år. En del reklamblad är så stora att de knappt får plats på köksbordet.

Då handlar det inte om att tänka på naturen. Nej, säg som det är, det finns säkert andra anledningar till att man vill slippa tvånget att lämna kvitton. Det skulle vara intressant att få veta hur många träd det går åt per år till reklambladen. Jag väntar på svar.

Kjell Wiksten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel