Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinnojour behöver ideella krafter

Kvinnojouren Ringblomman lockar nya jourkvinnor genom utbildning. Irene Modd, ordförande på Ringblomman, hoppas att både unga tjejer och kvinnor tar chansen att lära sig om bland annat psykisk ohälsa, våld och feminism under höstens utbildning.

Det har länge varit svårt för Ringblomman att få tag på folk som vill jobba ideellt. Nu söker de fler jourkvinnor till organisationen och de försöker även få tag på unga tjejer till tjejteamet som legat vilande i brist på volontärer.

- Vi vill få yngre tjejer som vill och kan ställa upp. Det är både lättare och roligare att jobba om man är fler. Det är viktigt att tjejerna som ringer får prata med tjejer i sin egen ålder och inte med någon som mig, säger Irene som jämför sig själv med att prata med en mormor.

Det är svårt att få volontärer och det är ett både ansvarsfullt och tufft arbete de utför, med situationer som kräver att man stötar varandra efteråt. Ibland kan eftersamtal behövas. Men Irene Modd tycker ändå att det positiva väger över, eftersom man ofta får positiv glädje tillbaka och när man ser resultat.

- Det är inspirerande att fortsätta när man ser att kvinnan man hjälpt, tar sig ut problemet och det går bra för personen. Det är en positiv känsla som alltid kommer tillbaka.