Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna trakasserade expojkvän dagligen – döms för ofredande

En kvinna i 30-årsåldern kontaktade sin expojkvän upprepade gånger i över ett halvår, trots att han inte längre ville ha någon kontakt med henne. Kvinnan har nu dömts för ofredande av Hudiksvalls tingsrätt.

I flera månader under förra året sökte kvinnan upp sin före detta pojkvän både hemma hos honom och på hans jobb. Hon har bland annat bankat på hans dörr och lämnat brev i brevinkastet. Händelserna började i februari och under sommaren ska hon ha kontaktat honom i stort sett dagligen. Hon har även ringt och skickat sms varje dag, enligt domen.

Enligt mannen har kvinnan inte kunnat acceptera att de inte längre hade ett förhållande. Kvinnan har medgett händelserna, som har skett i Hudiksvalls kommun, men förnekat brott.

Tingsrätten dömer henne nu för ofredande. I höstas dömdes kvinnan till två månaders fängelse för bland annat snatteri, häleri och urkundsförfalskning, och rätten anser att den nya domen kan räknas in i det fängelsestraffet.

■ ■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här

För nyheter om Hudiksvall och Nordanstig följ HT på Facebook!