Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna omkom i frontalkrock – den andra föraren vårdas på sjukhus

En kvinna i 55-årsåldern omkom och en i 20-årsåldern vårdas på sjukhus efter en frontalkrock mellan två bilar i Grycksbo på onsdagskvällen.

Vid 21-tiden på onsdagskvällen larmades SOS Alarm om en frontalkrock mellan två personbilar på Riksväg 69 i höjd med Bengtsarvet i Grycksbo. Bilarna ska efter olyckan ha hamnat i diket på varsin sida om vägen.

En person ska ha befunnit sig i varje bil, och båda var fastklämda efter krocken. Den ena av kvinnorna uppgavs efter olyckan vara allvarligt skadad, medan den andra bedömdes ha livshotande skador vid avfärden med ambulans till Falu lasarett. Kvinnan som ådragit sig livshotande skador överlevde dock inte.

– Hon är avliden och anhöriga är underrättade, säger Håkan Loman, vakthavande befäl vid polisen.

Kvinnan är hemmahörande i länet.

– Den andra kvinnan är talbar, vi har pratat med henne på akuten men det är oklart hur allvarligt skadeläget är, säger Håkan Loman.

Räddningstjänst, ambulans och polis ryckte ut till olycksplatsen och vägen stängdes av ett par timmar under räddningsarbetet, men trafiken kunde senare börja rulla förbi platsen igen.

Polisen vet i nuläget inte vad som orsakat olyckan.

– Vi får utreda vad som har hänt, bägge bilarna är tagna i beslag, säger Håkan Loman.