Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna hotade knipsa av snoppen på sin man – så blev domen

En kvinna i Söderhamns kommun högg sin man med en sax och misshandlade sin son. Nu döms hon för relationsvåldet.

I januari högg en kvinna i Söderhamns kommun sin man i skulderbladet med en sax så att han började blöda. Hon slog honom också på armen vid samma tillfälle.

Läs mer: Kvinna högg sax i sin man

Månaden därpå hotade hon sin man med att hon skulle knipsa av honom snoppen när han sov. Samma dag slog och sparkade hon honom och rev honom i ansiktet.

I december i fjol slog kvinnan sin make på armen med ett vedträ.

Även den vuxna sonen utsattes för våld och fick ta emot sparkar i magen.

Under rättegången berättade mannen att hans hustru utan grund brukade anklaga honom för att vara otrogen. Han uppgav att hon var så sjukligt svartsjuk att hon tappade kontrollen och angrep honom fysiskt.

Kvinnan nekade till brott inför rätten. När det gäller saxvåldet uppgav hon att hon inte högg sin make, utan att hon tryckte eller rispade med saxen mot hans rygg.

Läs även: Berusad kvinna misshandlade rumskamrat

Tingsrätten tror på mannens och den vuxne sonens uppgifter. En rättsmedicinsk utredning av kvinnan visade också att hon har svårt att uppfatta situationer korrekt och se konsekvenserna av sitt agerande.

Hon döms för misshandel vid fyra tillfällen och ett olaga hot. Hudiksvalls tingsrätt anser att straffvärdet ligger på fyra månaders fängelse. Domstolen anser dock att kvinnan är i behov av psykologiskt stöd, och att en förbättring av hennes psykiska hälsa kan minska risken för att hon begår brott igen.

Tingsrätten dömer henne därför till skyddstillsyn, det vill säga övervakning, med en särskild föreskrift om att genomgå öppenpsykiatrisk vård. Kvinnan satt inlåst i häkte under utredningen, men släpptes efter rättegången.

Läs även: Kvinna tog stryptag på sin dotter

Läs även: Fler artiklar om relationsvåld finns här