Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna har väntat nio månader på aktivitetsersättning – anmäler Försäkringskassan

Efter nio månader, sju läkarintyg och ett flertal undersökningar har Söderhamnskvinnan fortfarande inte fått något beslut från Försäkringskassan.
Nu JO-anmäler hon myndigheten.

Kvinnan ansökte om aktivitetsersättning i juni förra året. Det ska ta maximalt 120 dagar för Försäkringskassan att utreda ett sådant ärende. Trots att det nu har gått över 250 dagar har hon ännu inte fått något besked.

"Man har kränkt mig psykiskt och sett till att jag lidit ekonomisk och psykisk skada av deras otroligt oprofessionella handläggning", skriver hon i anmälan till Justitieombudsmannen.

Kvinnan hävdar att beslutsfattarna på Försäkringskassan inte sköter sitt arbete. Hon har haft aktivitetsersättning tidigare och tycker att detta beslut egentligen bara är en förlängning av hennes föregående ersättning.

"Någon måste väl övervaka vad Försäkringskassan gör? Eller får de bete sig precis hur de vill mot sjuka människor?", skriver kvinnan.