Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna får fängelse för knivdåd

Hon tog sig in hos en Bollnäsman och högg honom i bröstet.

Den 18-åriga kvinnan trängde sig in i brottsoffrets bostad på Granbergshöjden i Bollnäs. Mannen fick en kniv i bröstet och vårdades i flera dagar på sjukhus.

Händelsen inträffade den 18 april och bakgrunden till hennes agerande var en ouppklarad hundaffär. Nu döms hon för grov misshandel och hemfridsbrott av Hudiksvalls tingsrätt. Hon döms även för olaga hot mot mannens sambo.

Straffvärdet motsvarar fängelse i ett år och åtta månader, anser tingsrätten. Med straffrabatt för hennes låga ålder skulle fängelsestraffet bli tio månader. Men domstolen tar även hänsyn till kvinnans personliga förhållande och anser att skyddstillsyn, alltså övervakning, är den bästa påföljden för henne.

Eftersom brottet är så allvarligt måste hon förutom skyddstillsyn även dömas till fängelse, och det straffet landar på två månader. Hon ska dessutom genomgå missbruksbehandling och psykiatrisk behandling.

Hon ska betala 46 000 kronor i skadestånd till den knivskadade mannen och 10 000 kronor till hans sambo.