Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna får dagsböter för krock med mc

Kvinnan svängde ut på riksväg 50 och krockade med en motorcykel.
Nu döms hon för vårdslöshet i trafik.

I juni i år inträffade en trafikolycka på riksväg 50 väster om Söderhamn, vid korsningen där länsväg 641 går av mot Kungsgården.

En bilförare, en kvinna i 20-årsåldern, kom från Kungsgården och skulle korsa riksväg 50. När hon körde över vägen kolliderade hon med en motorcyklist som kom från Bollnäs-hållet.

kvinnan anmäldes för vårdslöshet i trafik efter olyckan, och tingsrätten har nu dömt henne för brottet.

Rätten anser att kvinnan brustit i omsorg och uppmärksamhet när hon korsade riksväg 50.

Vid den aktuella korsningen finns en stoppskylt. Kvinnan har sagt att hon stannade vid denna, och att hon sedan tittade i båda riktningarna på riksvägen innan hon korsade den. Hon har berättat att hon fick solen i ögonen när hon tittade åt höger, och att hon antagligen inte såg motorcyklisten.

Mannen som körde motorcykeln har berättat att han inte hann bromsa, utan att han flög av motorcykeln och slog huvudet i asfalten. Han fördes till sjukhus där han fick stanna ett dygn.

Tingsrätten anser att kvinnan inte skulle ha kört ut i vägen när hon hade solen i ögonen, vilket starkt påverkade hennes sikt.

Kvinnan döms nu för brottet och ska för detta betala dagsböter.