Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna död i trafikolycka

/

En kvinna i 60-årsåldern avled efter att ha blivit påkörd av en bilist på Växelgatan i Söderhamn.

Annons

Det var vid halvtiotiden på torsdagen som olyckan inträffade. En 61-årig kvinna som cyklade på gång- och cykelvägen längs Växelgatan blev påkörd av en bil som kom från Tägtgatan/Granvägen.

I kurvan tappade bilföraren kontrollen över fordonet och kom över på fel sida vägen. Volvon knäckte en av björkarna som står mellan Växelgatan och gång- och cykelvägen där kvinnan befann sig.

Kollisionen blev kraftig och kvinnan skadades mycket allvarligt. Det fanns flera vittnen som uppmärksammade olyckan och skyndade till.

Andreas Brolin var först på plats. Han satt på sitt kontor vid tiden för olyckan.

– Jag hörde en fruktansvärd smäll och sprang ut. Jag ringde 112 och påbörjade hjärt- och lungräddning, säger Andreas Brolin.

Den 61-åriga kvinnan hade då ingen puls och hennes liv gick inte att rädda. Hon har förmodligen avlidit omedelbart.

De tre unga män som färdades i bilen skadades också vid kollisionen. Den var så kraftig att björken gick av vid kollisionen och bilen fortsatte ett tjugotal meter innan den stannade i slänten på sidan.

– Av spåren att döma har bilen hållit hög fart. Vi har påbörjat en utredning. föraren gjort sig skyldig till brott, säger Tommy Ståhl, yttre befäl.

De inledande brottsrubriceringarna är vållande till annans död och vårdslöshet i trafik. Fler kan tillkomma under utredningens gång.

Olycksvägen är drabbad av frekvent buskörning. Polisen har ibland fartkontroller på sträckan men det har inte dämpat de höga hastigheterna. Det rådde under torsdagen inga tvivel om att Volvon, som är av en motorstark modell höll hög hastighet vid olyckstillfället.

– Bilen körde om mig i hög fart och jag hörde hur den fortsatte att accelerera hela vägen mot kurvan, säger ett vittne som var ute med sin hund.