Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna anmäls för nedskräpning

En Söderhamnskvinna har polisanmälts för nedskräpning och kan dessutom tvingas betala för kommunens städkostnader.

Det gjordes en anmälan från allmänheten till Söderhamns kommun om att någon dumpat skräp på ett ställe bakom Flygstaden, nära järnvägen, på fastigheten Östansjö 42:4.

Nedskräpningen tros ha gjorts i våras.

- Det var i praktiken ett helt bohag som hade dumpats därute. Vi har dokumenterat det med foton, säger handläggaren Mats Dahlén, bygg- och miljöförvaltningen.

I många fall kan det vara svårt att härleda en nedskräpning till en viss person. Men i det här fallet har en person knutits till skräpet genom att det bland högen av slängda nycklar, kläder, ridutrustning, gamla kameror, böcker, med mera, även fanns en faktura från Söderhamn Nära med namnuppgifter.

Mats Dahlén gör reservationen att fyndet av fakturan inte nödvändigtvis behöver betyda att det är kvinnan själv som slängt sina personliga tillhörigheter i naturen.

- Det får den kommande polisutredningen avgöra, säger Mats Dahlén.

I varje fall anmodas kvinnan nu av bygg- och miljöförvaltningen att städa upp på platsen senast den 18 september. Om hon inte gör det kan förvaltningen komma att kräva att hon betalar kommunens städkostnader.

Förutom att kvinnan uppmanats att städa, informeras hon i ett brev från kommunen om att hon riskerar att åtalas för nedskräpning.