Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna anmäler akuten

En kvinna som nyligen opererat bort livmodern uppsökte akuten i Bollnäs när hon drabbades av svåra magsmärtor. Men läkaren skickade hem henne. Tre dagar senare akutopererades hon.

I september opererade Madelene Björksten bort livmodern. När hon några veckor senare fick feber och intensiva smärtor i magen blev hon orolig. Hon åkte till akuten i Bollnäs och blev undersökt av en läkare men skickades hem.

Men varken febern eller smärtorna ville ge med sig och dagen efter åkte Madelene till gynmottagningen i Hudiksvall.

Det visade sig att Madelene fått en blodansamling i magen. E-colibakterier hade letat sig in i blodet och orsakat en infektion. Läkaren ordinerade penicillin och Madelene fick åka hem igen. Men hon fortsatte att bli sämre och åkte tillbaka till Hudiksvall dagen efter. Hon blev då inlagd och det beslutades om ett ingrepp för att tappa ut blodet.

– Det måste ju ha varit samma fel då som när jag var in till akuten i Bollnäs. Jag tycker att den läkaren skulle ha skickat mig vidare direkt.

Janet Kling är tillförordnad verksamhetschef för primärvården i Södra Hälsingland:

– Vi kan bara beklaga att det blivit som det blivit. Vi följer alltid upp klagomål som vi får och kommer att gå till botten med det här, säger hon.

Det blir nu upp till Socialstyrelsen att utreda om Bollnäs akutmottagning eller den behandlande läkaren gjort något fel.