Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvartsfinal i "Vi i femman"

Det blev en jämn kamp under torsdagseftermiddagen när Stenhamreskolans elever mötte Bergby Centralskola i kunskapstävlingen "Vi i femman."

Den som lyssnade på P4 Gävleborg klockan 17:00 under torsdagseftermiddagen kunde höra Stenhamreskolan möta Bergby Centralskola i kunskapstävlingen "Vi i femmans" andra kvartsfinal. Det blev tyvärr ingen seger eller semifinal för Stenhamreskolans klass 5A, men däremot en imponerande insats av deltagarna Ebba Rosdahl-Skoglund och John Skalberg Halvarsson.

Det var verkligen inga lätta frågor som ställdes i tävlingen, men trots det kunde de båda lagen besvara större delen av frågorna. Det gick lite trögt i starten med frågorna om kungahuset, men när Finland kom på agendan började poängen snart att ramla in. Därefter gällde det att tänka snabbt och svara ja, nej eller pass på frågor om Annie Lööf, skatter, rovdjur, trafikregler och religion.

Efter pausen började nervositeten att lägga sig, och klasskamraterna var på plats för att stötta med hejarramsor. Nu gällde det att trycka snabbast på den röda knappen. Deltagarnas allmänbildning sattes på prov, och lagen var snabba med de rätta svaren.

Efter en väldigt jämn kamp kunde Bergby titulera sig segrare med slutresultatet 24-21. De får nu möta Bollnässkolan Björktjära i semifinalen den 28 januari.