Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvartetten som vill sprida julkänsla

Shirley, Sanna, Sonja och Zelmerlöw drar ut på en rikstäckande julturné i vinter.

- Det ska bli jätteroligt, jag längtar, säger Sanna Nielsen.

Annons

Shirley Clamp, Sonja Aldén och Sanna Nielsen tar med sig Måns Zelmerlöw för att sprida julstämning runt om i Sverige. Totalt ska kvartetten göra 22 spelningar mellan Luleå och Malmö.
- Jag har aldrig gjort en riktig julturné och jag är ett julfreak så det var ingen snack när jag fick frågan. Jag har jobbat med samtliga tidigare och det är tre grymt roliga tjejer. Jag tror vi kommer att ha fruktansvärt roligt, säger Måns Zelmerlöw till TT Spektra.
Artisterna beskriver julturnén som "fartfylld med vacker musik och många glada inslag".
- Folk är så stressade under julperioden och ska handla en massa julklappar och fixa och dona hemma. Att gå på konsert, få slappna av och lyssna på finstämd musik hoppas vi ska ge julstämning, säger Sanna Nielsen.
Shirley Clamp, Sonja Aldén och Sanna Nielsen gjorde en julshow redan förra året och släppte även en julskiva som sålde platina. Men det är så långt som tjejerna tänker ta sitt samarbete. Trion vill inte bli en ny supergrupp.
- Vi har olika visioner om vad vi vill göra för slags musik. Vi skulle behöva kompromissa så mycket så att det inte skulle fungera, säger Sonja Aldén.
- Att släppa julskivan ihop var okej eftersom det var ett tema. Men att gå ifrån temat och bli ett kvinnligt EMD känner vi inte för. Om vi skulle ställa upp i schlagern och det skulle slå så skulle vi ju behöva skita i våra egna karriärer. Jag menar, så mycket tycker vi inte om varandra, säger Shirley Clamp och tjejerna skrattar.
Släpper nytt
I stället arbetar de tre sångerskorna just nu med var sitt nytt album, men inga releasedatum är satta. Precis som sina blivande kollegor arbetar även Måns Zelmerlöw med nytt material.
- Just nu sitter jag och skriver bidrag till Melodifestivalen, men inte för egen räkning. Jag ska skicka in den och sen får man hoppas att den kommer med. Chansen att den gör det är väl rätt liten, säger Måns med ett obekymrat leende.
- Nästa månad ska jag börja jobba med första singeln till min nästa platta.