Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvarlevor av en man funna efter Hasselabranden

Kvarlevorna av en man har hittats i det nerbrunna boningshuset i Hasselabyn Nordanbro.

Gävleborgspolisens kriminaltekniker Peter Dahlberg och Ernst Lindberg kunde börja arbeta lite försiktigt på måndagsförmiddagen.

– Kroppen fanns en bit från sovrummet. Mannen hade troligen försökt komma ut.

När räddningsmanskapet var framme på brandplatsen mötte de kvinna i huset som lyckats komma ut. Trots chocken upprepade hon att hennes sambo fanns kvar i sovrummet,

Rökdykarinsatserna koncentrerades dit. Två inträngningar efter varandra skedde innan insatsen avbröts av säkerhetsskäl. Slutsatsen under de stressiga minuterna strax efter ett på natten blev att sovrummet var tomt.

Brandmän i förstastyrkan som vi talade med igår känner en lättnad när de nås av teknikernas första muntliga rapport. Den eftersökte låg inte kvar i det utpekade rummet.

Igår eftermiddag hämtades den omkomne för vidare transport till rättmedicinska anstalten på Uppsala akademiska sjukhus.

– Vi bedömer att rättstandläkarens undersökning och utlåtande räcker för att identifiera offret och få en slutgiltig dödsattest, säger Ernst Lindberg.

Att ringa in brandorsaken bedömer Peter Dahlberg som omöjligt. Endast förkolnade rester och murstock består av den utbrända hundraåriga mangårdsbyggnaden på släktgården Kamél.

– Vi lär få skriva okänd, säger han.