Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvalstopp för tappert Rengsjö

Rengsjö gjorde ett allvarligt försök att vända 0–4 i kvalreturen hemma mot Rotebro.

När 2–0 kom i slutet av första halvlek kändes det plötsligt möjligt.

Men strax före paus kunde Rotebro reducera, och till slut vinna med 3–2 mot ett tappert kämpande hemmalag.

– Det kändes tufft när de fick sin reducering. Vi kunde ju gjort fler mål, precis som i första matchen hade vi fina chanser i början, sade tränare Anders Olsson, inte alltför besviken efter sortin ur kvalspelet.

– Hela säsongen har ju ändå varit väldigt lyckad. Och vi gjorde en jättebra match även i dag, men kanske saknade det som ofta rullat med oss tidigare.

Det var ett "omöjligt läge", men Rengsjö tog snabbt kamp mot både oddsen och något loja gäster.

Ändå var det nära ridå direkt när Rotebro, i den sjunde minuten, nickskarvade en hörna i ribban. Förutom målet i slutet var det gästernas enda chans i halvleken.

Resten handlade om Rengsjös jakt på mål. Emil Clahr var nära i friläge, men Rotebros vige målvakt Abdulmasih Keriakes gjorde den första av flera spektakulära räddningar.

Men på Robert Bronegårds stenhårda nick, efter fint högerinlägg av Andreas Jonasson, hade han inte en chans.

Chanser hade däremot Rengsjö. Robin Modd drog ett avigt skott just förbi stolpen. Tommy Persson var bara en flygande Keriakes från att se sin perfekta nick gå i nät.

Till slut kom ändå 2–0 genom Erik Wästman, och hoppet tändes på allvar hos de 273 åskådarna som huttrade i höstkylan.

Men släcktes lika snabbt minuten senare då Armin Iranpak kontrade in reduceringen.

Med cupreglerna, där mål borta räknas dubbelt, fick Rengsjö därmed en hopplöst lång uppförsbacke. Men de blåvita genomförde matchen i stor stil, och förlusten var mer oturlig än rättvis.

– Vi var lika bra i första halvlek som vi var dåliga i den andra i den första matchen, sade mäktige mittbacken (bäst på plan) Robban Bronergård, och satte punkt inte bara för säsongen utan för en fin karriär.

– Jag har inte tid för fotbollen längre. Nu ska jag träna annat istället, sade 32-åringen, med Näsviken som moderklubb och flera säsonger i Nyköping, Bollnäs GIF och Rengsjö.