Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvalitetssäkra jobbcoacherna

/

Regeringens satsning på jobbcoacher har hamnat i blåsväder.

Annons

Detta genom en undersökning i tidningen Aftonbladet om hur statens miljarder används för att lösa arbetslösheten.

Denna visar att ett antal av de jobbcoacher som anlitats av Arbetsförmedlingen har tvivelaktig bakgrund och använder sig av ifrågasatta metoder. Vissa jobbcoachbolag leds av dömda skattebrottslingar och personer som är jagade av kronofogden.

Detta kan självfallet inte försvaras men i övrigt måste kritiken från Aftonbladet tas med en nypa salt. Tidningen kallar till exempel neurolingvistisk programmering (NLP) för hjärntvätt och någon slags terapimetod utan några vetenskapliga grunder. Märkligt, då NLP är en dokumenterat framgångsrik metod bland idrottsutövare (minns Lars-Eric Uneståhl) och bland studieförbund.

När arbetsmarknaden ser ut som den gör är det inte så underligt att cirka 98 stycken av totalt 952 (det är bara drygt 10 procent) av Arbetsförmedlingens utsedda jobbcoacher inte levererar väntat resultat. När arbetslösheten ökar är det självklart mycket bättre att göra något åt den än att bara passivt sitta och vänta på att något ska ske.

Satsningen på jobbcoacherna är ett av de sätt som kan sänka samhällets kostnader för arbetslösheten. En arbetssökande behöver hjälp med mer än att skriva CV och platsansökan. Han eller hon behöver också bygga upp sitt självförtroende och sin självkänsla för att orka gå vidare från utanförskapet. I detta är coachningen en helt riktig satsning.

Med bra verktyg och professionella coacher blir det goda resultat, och det är kanske det man också borde lyfta fram mer i medierna. Däremot kan man fundera över utformningen och genomförandet av åtgärden.

I mängden av jobbcoacher och deras metoder är det inte lätt för de arbetssökande att veta vad de ska välja och sedan känna sig trygga med sina val. En framgångsrik coachning bygger på ett ömsesidigt förtroende mellan coachen och den coachade. Arbetsförmedlingen, eller i bästa fall ett fristående granskande företag, borde kvalitetssäkra så att samarbetet mellan jobbcoachen och den arbetssökande har en verklig chans att fungera.

Det är märkligt att Arbetsförmedlingen och Arbetsmarknadsdepartementet inte har haft någon ordentlig uppföljning. En självklarhet för vilket företag eller organisation som helst när man gör en satsning som denna. När jobbpolitiken var och kommer att vara en av de viktigaste valfrågorna, är det konstigt att alliansen bjuder oppositionen på en sådan sak och väntar till dess Aftonbladet, med sin ideologiska färgning, gör jobbet. Kontrakten med de 952 coachningsföretag som idag anlitas kommer inte att förlängas utan hela upphandlingen ska göras om.

Det är dock inte endast upphandlingen som är problemet med jobbcoacherna. Tydliga kravprofiler och vilka förväntningar som finns på hur jobbcoacherna ska vara och vad de ska genomföra, måste självfallet finnas och kontrolleras innan avtal träffas. Detta är grundläggande och får inte skyllas på att åtgärden skulle startas med kort varsel.

Avsaknaden av kontroll och uppföljning riskerar nu att göra att de arbetslösa misstror metoden, och i förlängningen även Arbetsförmedlingen. Ytterligare en i grunden bra idé kan då komma att behöva kastas på sophögen

Bengt Wernersson

Centerpressens Nyhetsbyrå

bengt.wernersson@debatten.nu

Mer läsning

Annons