Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvalité och resurs som räknas inom utbildningen

Förslaget slår hårdast mot de friskolor som inte äger sina lokaler, skriver Bengt-Olov Renöfält (C).

Annons

Regeringspartiet Socialdemokraterna lägger nu ett förslag som gör framtiden osäker för kommunens friskolor. Förslaget handlar om att hårt begränsa vinst i friskolor. Vinst som är nödvändig för att överleva på sikt. Jag räknar raskt ihop att det finns tio friskolor i Bollnäs. Seriösa skolor som drivs av engagerade människor med barn och ungdomars bästa för ögonen.

Om Socialdemokraterna får som de vill, slår det hårt, hårdast mot friskolor som inte äger sina lokaler. Här är Lust & Lära och Hälsingegymnasiet två tydliga exempel i Bollnäs kommun.

Centerpartiet har en helt annorlunda syn på friskolor. Samma syn som vi har på kommunala skolor. Det är kvalité och resultat som räknas. Samma pengar och lika villkor för skolor oavsett vem som driver dem.

Mångfalden och möjligheten att välja skola är viktiga för Centerpartiet. Förslaget från S leder in på fel väg, det behövs ett nytt ledarskap.

Bengt-Olov Renöfält (C)

gruppledare i Bollnäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel