Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvalfyllt besked

Division 3-hösten slutade i moll för två hälsingelag då såväl Trönö som Söderhamn fick vinka adjöss till "trean".
Men bara två veckor efter seriens slut slås en extra dörr upp till uppflyttning för ett hälsingelag.
När Sjötull lägger ner uppstår nämligen en vakans i division 3-fotbollen.

Nu har Sjötull beslutat sig för att packa ihop division 3-verksamheten.

– Föreningen har ännu inte meddelat förbundet men Sjötull kommer inte att spela division 3-fotboll nästa säsong, förklarar föreningen.

Nu väntar en kvalfylld väntan för Strand, Korsnäs, Sund och Kungsgården som just nu kvalspelar om en plats i nästa års division 3.

Den 25 november är det dags för Svenska Fotbollförbundets repskapsmöte.

Har Sjötulls BK innan dess meddelat att man drar sig ur division 3 kommer den vakanta platsen att gå till den division 4-klubb i Sverige som enligt Svenska Fotbollförbundets system rankas högst.

Därför hålls det säkert många tummar hos de fyra kvallagen att Sjötulls BK väljer att vänta med att lämna in tills 2012-års serier är spikade.

– Kommer beskedet efter detta kommer den vakanta platsen att gå till det lag som blir tvåa i den kvalgrupp som Strand spelar i, förklarar Kenneth Carlsson, ordförande i Hälsinglands FF:s tävlingskommitté.

Eftersom såväl Söderhamn som Trönö åkte ur division 3 skickades tre lag ur hälsingefyran. Skulle Strand missa kvalet uppåt så får även Färila ta hissen ner till division 5.

Sjötulls haveri kan således innebära en extra räddningsplanka som gör att Strand kliver upp i "trean" och Färila kan pusta ut som ett division 4-lag.