Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvalade upp SSK till allsvenskan - nu är Fredric Larsson klar för HHC

Säsongen i Södertälje blev knackig av skador och för lite speltid. Då tog Fredric Larsson upp luren och ringde gamle tränaren Lars "Lillis" Lövblom. – Vi har alltid gått bra ihop och har samma tänk, säger nyförvärvet.

För ett par veckor sedan blev det klart att Martin Naenfeldt spelar för Hudik Hockey kommande säsong. På tisdagen skrev nästa före detta Lars "Lillis" Lövblom-adept på för klubben.

– Jag hade honom i Brynäs, så jag ringde upp honom. Allt kändes perfekt när jag var uppe och hälsade på, så det var inte mycket att tveka på, säger Fredric Larsson.

Vad är det som gör att du vill spela för Lars "Lillis" Lövblom igen?

– Vi har gått bra ihop sedan dag ett. Vi tänker lite samma när det gäller hur man ska föra sig både på och av isen. Det handlar alltid om prestation och dagsform, men jag har förtroende för honom och det känns som att det kan bli en bra start, säger nyförvärvet.

Läs mer: Klart med ny ungdomsansvarig i HHC

Läs mer: Forward från Brynäs klar för HHC

21-åringen spelade förra säsongen upp Södertälje SK till Hockeyallsvenskan. Men skador på försäsongen och lite skavanker under säsongen gjorde att han inte fick riktigt med matchtid fören i play off och slutspelet.

– Det var lite ryckigt och blev lite för lite matcher för att man skulle ha en plats i allsvenskan. Det var inte så mycket att grubbla på, utan bara att gå vidare, säger Larsson.

Efter lite semester hemma i Karlstad går flyttlasset till Hudiksvall den 1 juli.

– Personligen vill jag såklart göra samma resa som med Södertälje i år, och självklart utvecklas som spelare. Men just nu är fokus på försäsongen och att bygga upp sig inför den, säger 21-åringen.

Kontraktet sträcker sig över en säsong.

Läs mer: HHC hamnar återigen i "Stockholmsserien"

Fakta: Fredric Larsson

Position: Back

Ålder: 21

Moderklubb: Färjestad

Tidigare klubbar: Brynäs (U16-J20), Youngstown Phantoms (USHL), Tri-City Storm (USHL), Kallinge-Ronneby (div 1), Södertälje SK (div 1).

Draftades till NHL 2012 i den fjärde rundan, 111 totalt, avPhiladelphia Flyers i NHL.