Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kval väntar för SFF

Söderhamns FF säkrade andraplatsen i serien genom att besegra Timrå med solklara 5–0. Och nu väntar ett kval till division 2 för SFF.

I och med att jagande Hofors tappade två poäng i lördagens match så visste tränaren Benny Dahlin och hans SFF att en seger och tre poäng mot Timrå skulle säkra andraplatsen. Och samtidigt greja en plats i det stundande kvalet till division 2.

Med de förutsättningarna virvlade SFF igång en yster dans direkt på Timrås bekostnad.

Redan efter sex minuter visade lagkaptenen Simon Åberg vägen då han överrumplade Timråförsvaret med en frispark direkt i mål från vänsterkanten.

Och i stort sett i varje anfall skapade SFF en het målchans.

Därför var det inte alls ologiskt då Filip Enarsson kom fri i djupled och säkert rullade in 2–0 efter en kvarts spel.

– På elva minuter antecknade jag nio klockrena målchanser. Vi spelade fantastiskt bra och vår första halvlek var magisk, ler en nöjd och belåten Benny Dahlin efter den säkrade kvalplatsen.

SFF:s djupledsspel rev stora hål och luckor i ett instabilt och trögt Timråförsvar och efter en halvtimme ökade Simon Fäger på hemmaledningen till 3–0 med ett kanonskott i fritt läge.

Och när Niklas Holm satte 4–0 i början av den andra halvleken var matchen i praktiken död och SFF kunde bekvämt spela av den resterande tiden med full kontroll på händelserna.

– Vi kom lite ur rytmen i den andra halvleken efter en del byten. Men man ska ju inte alls klaga efter att ha vunnit mot ett så pass bra lag med 5–0, menar Benny Dahlin som fick se Niklas Holm spika slutsiffrorna i slutet av matchen med sitt andra mål för dagen.

Trots att en omgång återstår kan Dahlin och SFF se fram mot och ladda för ett kommande kvalspel. Kvalet inleds den femte oktober och SFF kommer att få möta två andra lag i en enkelserie. Och de två bästa lagen går upp till division 2.

– Vi visade i dag att vi är ett bra lag och jag hoppas att kvalformen kommit. Kul också att kunna förlänga säsongen och få möta lite andra lag, menar Benny Dahlin.