Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kustbevakningen flyger över brandområdet: "Bra resurs för att kartlägga utbredningen av elden"

Artikel 56 av 295
Skogsbränderna i Hälsingland sommaren 2018
Visa alla artiklar

Kustbevakningen deltar i brandbekämpningen i Ljusdals kommun. De har flygplan som jobbar med både kartering och att styra andra flygplanen över skogsbränderna.

Annons

Kustbevakningen har skickat ett av sina särskilt utrustade havsövervakningsplan till Ljusdal både för att få en överblick över brandområdet och för att styra de andra resurserna.

– I Ljusdal har vi lite både och-funktionen, det handlar om både kartering och att bistå enheter, säger Anna Lindblad, kommunikationschef vid Kustbevakningen.

Hon förklarar att Kustbevakningens plan kan flyga på hög höjd och har lång räckvidd, vilket gör att de kan få en bra överblick.

− Vårt flyg är också en bra resurs för att kartlägga utbredningen av elden över stora områden, säger Filip Lundgren, stabschef Kustbevakningens operativa avdelning, i ett pressmeddelande.

På så sätt kan Kustbevakningen vara "räddningsledarens ögon på plats", enligt pressmeddelandet, och styra de andra resurserna så att till exempel vattenbombningen kan ske där det behövs som mest.

Annons