Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kurirens chefredaktör: Svemestra med oss – vi guidar dig från norr till söder

Nu går vi in i andra året med hemester i en värld som fortfarande präglas av pandemin. Även denna semester kommer för mig, och många andra, att bli en svemester, en semester i Sverige. Därför släpper vi imorgon, söndag, en fullmatad svemesterguide med massor av tips för dig som ska ut och resa i sommar.

Själv är jag väldigt förtjust i svemester, och det är väl ungefär så semestrarna sett ut de senaste åren med utspridd familj som man gärna vill besöka. Visst kan det vara helt fantastiskt att resa utomlands, men det finns också något väldigt mysigt med att stanna där man aldrig varit förut på en plats nära eller hyfsat nära hemmet också. Och framför allt: att inte ha bråttom!

Både Örebro och Norrköping har blivit återkommande stopp på vägen, lite för att de ligger bra till men också för att vi hittat våra egna favoritställen och börjat hitta i alla fall halvbra. Höganäs blev ett stopp förra sommaren tack vare hamburgare.

Vad det kan bli i år vet jag inte, men säkert Göteborg som jag alltid har svårt att hålla mig ifrån och gärna något helt nytt. Helst där det finns något roligt att äta.

Kanske går jag inte så långt som att säga att resan är målet, men resan kan bli väldigt mycket roligare med lite nya stopp längs vägen.

Men ännu närmare, inom landskapet eller den egna kommunens gränser finns också massor att se och göra. Den här sommaren vill vi dela tips med er läsare. Söderhamns-Kuriren har tillsammans med de andra titlarna i Bonnier News Local satt ihop en svemesterguide, med tips från Ystad till Örnsköldsvik. Bilagan släpps som en e-tidning och finns alltså tillsammans med våra andra e-tidningar från imorgon, söndag.

Redaktionerna i Hälsingland bjuder på 24 pärlor att upptäcka, och från Kurirens håll skriver vi bland annat om loppis. Just loppis är verkligen en grej att göra som kommer till sin fulla rätt nu när det är sommar. Så många gånger som jag farit Hälsingland runt och svängt in vid varje liten öppet-skylt längs vägkanten, det går nog knappt att räkna.

Känslan för vad som är ett bra fynd har väl sviktat, dock. Jag samlade på en porslinsserie som slutade tillverkas för nästan hundra år sedan. Det hindrade inte mig och visst blev det mest enstaka tallrikar här och där av skiftande kvalitet, men till slut blev det ett gäng.

Däremot borde jag nog ha avstått den gången jag hittade ett lock till en terrin i serien, och om detta har jag berättat förut. Nu, typ tio år senare kan jag konstatera: det är fortfarande bara ett lock och ingen terrin är funnen. Men, vem vet. Någonstans kanske den finns. Och det är väl ändå hela grejen.

Hoppas du som läser hittar fina pärlor att upptäcka. Ha en fin sommar!