Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kürfinal för Isabelle och Ronaldo

På lördag tävlar Isabelle Hällberg, Hudiksvall, och hennes C-ponny Ronaldo, kür, dressyr till musik, på Strömsholm.

Annons

Hon kvalade till tävlingen genom att komma trea i FEI:s mästerskapsprogram vid en tävling i Eskilstuna.

– Egentligen är det de två främst placerade som går vidare, men någon av de måste har varit kvalade sedan tidigare, så att jag kom med, berättar Isabelle.

Programmet får ryttarna komponera själv. Det finns vissa moment som ska ingå – skolor i trav, ökad skritt, samlad skritt, skrittpiruetter, ökad trav, galoppvolter, enkla byten och galoppökningar.

Programmet ska vara mellan 4,5 och fem minuter långt, och Isabelle har satt ihop programmet utifrån det kürprogram som hennes tränare, Caroline Åkerlund, tävlade med sin ponny Shannado, för några år sedan.

Speciellt nöjd är Isabelle med galopprogrammet.

– Där har jag en rätt bra väg med hög svårighetsgrad. Jag rider på medellinjen och gör volter i både rätvänd och förvänd galopp.

Helgen som var åkte Isabelle till Årsta Runsten för att rida mästerskapsprogrammet med sin D-ponny Dannys Lucky. Det resulterade i en tredje plats i klassen. Ekipagets andra placering i den svårighetsgraden.

I helgen var även Hudiksvalls Jessica Schnell/Fazer i Gävle och tävlade dressyr. I lätt B:2 blev det en fin tredjeplats, bara fem poäng efter vinnaren.

I den svårare klassen lätt A:4, slutade Jessica och Fazer på 17:e plats med 58,75 procent.

Mer läsning

Annons