Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kunskap, moral, etik och empati

För cirka en månad sedan fick jag en riktig slägga av några storpampar i det odemokratiska lokala Socialdemokratiska partiet. Självaste storbossen med tvenne mindre bossar skalade mig vid fotknölarna.

Annons

Jag saknade kunskap, hade ingen moral och visste ingenting om etik. Bästa Ljusdalsbor, under de två senaste veckorna har vi kunnat läsa i LjP om att Tryggve (en verksamhet som så att säga ska mota Olle i grind innan ett problem kommer i ljuset och blir föremål för socialtjänsten). Beslut har tagits i omsorgsnämnden utan att berörda arbetstagare blivit informerade om flyttning till förvaltningshuset. Ett normalt chefsbeteende är väl att frågan utreds och diskuteras med arbetstagarna. Men nej då det behövs inte. Denna till synes lilla fråga är mycket större än vad som framlagts för den beslutande församlingen. Det behövs nämligen kunskap, moral, etik och framför allt empati för att beslutsunderlaget ska vara tillfredställande. En undrar ju hur och vilken kunskap nämnden besitter. Jag har försökt få fatt på beslutsunderlaget men icke sa nicke. I utbildningsnämnden råder det till synes anarki, ingen vet någonting. Allt från 9,3 miljoner till 1,9 miljoner diskuteras för att uppnå "Sveriges bästa Skola". Jag tror inte att det finns den kunskap om och hur en skolbudget ska räknas fram om man inte först bestämmer vad man vill och därefter hur man når dit. Återigen påvisas kunskapsbristen som leder till att moralen sviktar och därför försvinner de etiska och empatiska förutsättningarna. Om alla talar samtidigt uppstår "polsk riksdag" och ingen vet någonting, inte ens vad som tidigare beslutats. Jag hävdar med bestämdhet att det är Ljusdals kommuns utbildningsnämnd i ett nötskal.

Till sist, storbossen i det odemokratiska partiet i Ljusdals kommun kanske skulle sätta sig in i hur valresultatet gestaltade sig vid 2010 års val: nummer 2 är precis vad det är, nummer 2 och kan aldrig bli nummer 1 om inte andemeningen är att lura väljarna "moralen förbövelen".

Åke Söderlund

Nor, Järvsö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel