Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kungen av rock på Orhalla

/
  •  Jag åker inte hem ikväll utan stannar i Bollnäs så jag kan lira hela natten, men då måste vi komma överrens om vad vi ska göra, sa Jerry Williams skämtsamt när han kom tillbaka på scen efter att publiken
  •  Jag åker inte hem ikväll utan stannar i Bollnäs så jag kan lira hela natten, men då måste vi komma överrens om vad vi ska göra, sa Jerry Williams skämtsamt när han kom tillbaka på scen efter att publiken
  • Det häftigaste med Jerka är att han ger järnet och att han alltid har glimten i ögat. Utan glimten i ögat skulle han aldrig vara så här stor, säger Rune Viklund som följt Jerry Williams konsertliv sedan 1968.
  • Örjan och Gabriella Laurin, från Stråtjära blev jätteglada när Orhalla släppte några ytterligare några biljetter till Jerry Williams konsert.
  • Vallsta IF var med och ordnade kolbullar även i år. Till kolbullar med fläsk fanns såklart socker och lingonsylt till.
  • Till en fullsatt läktare bjöd Jerry Williams på låtar från hela hans 50-åriga tid som artist.

Under fredagskvällen bjöds det på rock'n'roll av rockkungen själv – Jerry Williams. En fullsatt publik på runt 2 600 personer myste till den öppna himlen på Orbadens strand.

Annons

Redan en timme efter att biljetterna till Jerry Williams släppts förstod arrangören Kajsa Lönn att artisten skulle dra stor publik. Och efter att de tillsatt extra platser rymde läktaren 2 600 personer. På fredagens Orhallakväll satt folk över allt och lyssnade. Åhörare stod i skogsbranten, i båtar, i vattnet samt satt i sandbrinken och trapporna till Orbadens strand. Allt för att få lyssna på sångarens korta med intensiva rockshow.

- Jag har sett varenda Börsenshow med Jerka och ser honom varje sommar på någon folkpark eller scen sedan 1968. Häftigaste gången var i Ljusdal för fem, sex år sedan. Han körde in på motorcykel och hoppade sedan upp på scen från den. Det var röj och det var Sven-Erik Fernström från storstan det! säger Rune Viklund, sommargäst från Stockholm.

Publiken jublade och många stod upp och sjöng med till hans många kända låtar: Did I Tell You, I Can Jive, Who's Gonna Follow You Home och Corina, Corina.

Efter snart femtio år på scen kan Jerry Williams fortfarande konsten att rocka loss. Om än lite kortare konsert än vad publiken väntat sig men väldigt intensivt och nästa helt utan mellansnack. Den som spar han har...

 

Mer läsning

Annons