Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kunder kan ha lurats på pengar

Teleperformance har valt att polisanmäla en eller flera anställda för stöld. Enligt en källa handlar det om stora belopp.

Polisen har tagit emot en anmälan om misstänkt stöld alternativt förskingring gentemot en av företaget Teleperformances kunder.

Söderhamnspolisen Sune Nordh bekräftar att anmälan finns och att en utredning är inledd.

– Jag känner till en sådan anmälan. Men skulle jag berätta mer förstör jag hela utredningen, säger han.

Även hos Teleperformance är det stort hemlighetsmakeri kring det inträffade. Platschefen Magnus Lodin bekräftar att han har information om händelsen, men väljer att i det här skedet avstå från kommentarer. Han hänvisar till den pågående förundersökningen.

Kan du berätta något om vilka rutiner ni har för att upptäcka och förebygga sådana här händelser?

– Så länge inte förundersökningen är färdig kan jag inte säga något alls. Inte ens om det, tyvärr, säger Magnus Lodin.

Enligt en källa till tidningen ska anmälan röra en förskingring eller stöld från Teleperformances kund Tele2, som företaget sköter vissa administrativa funktioner åt.

En person hos Teleperformance ska enligt källan ha tagit betalt för att avsluta Tele2-kunders abonnemang i förtid och sedan stoppat pengarna i egen ficka.

Dessa personer har dock blivit lurade och ska sedan ha fått sluträkningar av mobilföretaget på höga belopp, för den kvarstående avtalstiden.

Uppgifterna har inte bekräftats av polis eller någon representant från Teleperformance.

Teleperformance arbetar först och främst med telefonförsäljning och support.