Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kulturskymning ställs in med kort notis

Lagom hade Kulturskymning gjort comeback efter två års frånvaro så ställs årets upplaga in enbart några dagar i förväg.

Folkfesten Kulturskymning följer tidigare mönster och ställer in helgens festligheter. Hudiksvalls hembygdsförening väljer att avbryta arrangemangen för årets upplaga av Kulturskymning. Orsaken är att HT:s 100-årsjubileum firas veckan efter.

- Vi insåg att det inte går att ha två stora kalas med en veckas mellanrum. Vad vi än hittar på hamnar vi i skuggan av jubileet. Vi hade tänkt ha ungefär samma artister, men föreningen kan inte betala dem, säger Gunnar Sundblad som är sekreterare i Hudiksvalls hembygdsförening.

Funderingar på att ställa in arrangemanget har funnits sedan i våras och beslutet växte fram under juli.

- Vi kom överens om att vi inte ville göra något halvhjärtat utan att vi ville att det skulle bli lika bra som i fjol. Så nu satsar vi på nästa år istället, säger Gunnar Sundblad.

Att flytta Kulturskymning till en annan helg var inte ett alternativ. Hembygdsföreningen spikade lördagens datum tidigt och ville varken lägga evenemanget tidigare eller senare.

- Det är bäst att anordna något när folk kommer hem från semestern och inte i mitten av juli eller när skolorna har börjat. Då finns det bara några helger i augusti som kommer i fråga, säger Gunnar Sundblad.