Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kulturskolor utökar samarbete

Kultur- och musikskolorna i Söderhamn, Bollnäs och Ovanåkers kommuner har tecknat ett nytt treårigt samarbetsavtal.

Samarbetet mellan kultur- och musikskolorna i Söderhamn, Bollnäs och Ovanåker fortsätter. Ett nytecknat avtal ska öka bredden och utöka det praktiska samarbetet mellan skolorna.

– Det här öppnar för ett mer praktiskt och mer tydligt samarbete, säger Michael Brask, kulturskolechef i Söderhamn.

Redan i dag finns ett samarbetsavtal mellan kultur- och musikskolorna i Söderhamns, Bollnäs och Ovanåkers kommuner. Det ettåriga avtalet löper ut vid nyår och under torsdagen tecknades ett nytt treårsavtal som gäller från årsskiftet.

– Det nya avtalet har reviderats utifrån det gamla. I det nya avtalet ingår mer specifika gemensamma satsningar och det är ett mycket tydligare avtal. Det är mer tydliga aspekter och det är det som är skillnaden, säger Michal Brask.

Han ger ett antal exempel på vad det nya avtalet kan mynna ut i.

– Vi har pratat om gemensamma spetsutbildningar, om en ensembleverksamhet och om att skapa en ungdoms- och elevorkester med elever från Ovanåker, Söderhamn och Bollnäs. Det faller in under dans och drama och är mycket mer tydligt i praktisk form.

Trots att avtalet reviderats rejält behålls flera inslag som kommit ur det redan existerande samarbetet, däribland gemensamma utbildningsdagar och den gemensamma reparationsverkstaden för blås- och stråkinstrument.