Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kulturrum för drygt 13,1 miljoner kronor

I Edsbyn finns planer på en utbyggnad av biblioteket, så Edsbyns museum skulle kunna flytta dit. Ut- och ombyggnaden har fått namnet Ovanåker kulturrum. Men det är nu osäkert om projektet kommer att genomföras.

Annons

Enligt den kalkyl som kommunen har tagit fram är den totala investeringskostnaden 13 150 000 kronor. I den summan ingår samtliga kostnader för byggande av nya delar, ombyggnader, totalrenovering av alla ytskikt, ny ventilation, inredning på biblioteksplanet och belysning.

Summan är drygt 1,4 miljoner lägre, än de 14,6 miljoner som tekniska nämnden kom fram till och som nämnden begärde av kommunfullmäktige för att bygga Ovanåker kulturrum.

Kommunstyrelsen beslutade vid sitt senaste sammanträde att återremittera ärendet till tekniska nämnden.

Kommunstyrelsen vill att nämnden sedan kommer tillbaka och presenterar ett förslag på de åtgärder som behövs för att få så bra grundfunktioner som möjligt för de olika verksamheterna i det ombyggda huset.

Man vill även få förslag på andra alternativ, som skulle vara billigare och gå snabbare att genomföra.

– Innan sommaren är det troligt att tekniska nämnden kommer med sitt förslag, säger kommunalrådet Yoomi Renström.

Vidare föreslår kommunstyrelsen att Viksjöfors skola får 483 000 kronor i tilläggsbudgetering för att kunna drivas vidare under hösten 2014. Pengar till vårterminen 2015 finns redan i budgetberedningens förslag.

Vidare beslutade kommunstyrelsen att bidra med 3 000 kronor till familjegudstjänsten Vägen till livet. Det är Alfta-Ovanåkers församling som har sökt bidrag till den.

Familjegudstjänsten är för trafiksäkerhet för barn och ungdomar i Ovanåkers kommun. Bidraget ska täcka kostnaderna för en trafiksäkerhetspresent till dem och för att kunna annonsera på kommunens infartstavlor.

Vägen till livet brukar arrangeras varje år och i år blir det den 11 maj.